Trenutno nemamo artikle na stanju.

O privatnosti podataka

Da bismo bili u stanju da brzo i uspešno obradimo Vašu narudžbinu potrebni su nam Vaše ime i prezime, adresa, e-mail i telefon. Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da potvrdimo Vašu narudžbenicu i da Vam dostavimo željene proizvode. 

Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge, stoga korišćenje naših servisa podrazumeva saglasnost korisnika da mu šaljemo e-mail i sms obaveštenja. U ime sajta haljineonline.rs obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca.

Koje podatke skupljamo?

Podaci koje prikupljamo u gore naznačene svrhe su:

  • Ime
  • Prezime
  • E-mail adresa
  • Adresa kupca
  • Broj telefona
  • IP adresa

Prilikom registracije, e-mail adresa koju ste uneli predstavlja Vaše korisničko ime, a lozinku kreirate sami i njih ćete koristiti za logovanje na nas sajt haljineonline.rs. Sami ste odgovorni za održavanje i poverljivost Vašeg naloga i lozinki koje ste dobili prilikom registracije na sajtu, kao i za sve aktivnosti koje se dešavaju na Vašem nalogu i sa Vašom lozinkom. 

Način korišćenja i zaštita podataka

Pored navedenih prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju.Na taj način  želimo da poboljšamo sadržaj i našu ponudu, kao i da prilagodimo sadržaj našeg sajta i raspored istog. Takođe, možemo koristiti informacije o Vama koje će Vam u nekim slučajevima koristiti radi ostvarivanja Vaših, ali i zajedničkih interesa, naravno uz Vaše odobrenje i saglasnost koje se daje prihvatanjem uslova za korišćenje, a u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Vaši podaci se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni su svesni značaja čuvanja tajnosti podataka i odgovorni za poštovanje ove Politike zaštite privatnosti. Primenjujemo najsavremenije organizacione, kadrovske i tehničke mere zaštite podataka od neovlašćenog pristupa, što uključuje, ali nije ograničeno sa: pristupom ličnim podacima sa lozinkom, ograničenim pristupom osetljivim podacima, enkriptovani transfer osetljivih podataka poslatih od strane korisnika popunjavanjem formulara za prijavu, naručivanjem, itd.

Obavezujemo se da navedene podatke nećemo prodati, koristiti u bilo koje druge svrhe, niti iste učiniti dostupnim trećim licima na bilo koji drugi način koji nije naveden u ovoj izjavi.

Prenos podataka trećoj strani

Lični podaci mogu se prenositi trećim stranama, pod uslovom da postoji pravna osnova za prenos. Vaši lični podaci mogu se prenositi sledećim subjektima:

  1.  Za realizaciju ugovora isporuke robe podatke ćemo deliti sa kurirskim službama s kojima sarađujemo i imamo sklopljene ugovore. Kurirski službenici mogu od korisnika pri isporuci roba ili usluga tražiti lični dokument na uvid i/ili evidentirati određene podatke sa dokumenta. Ukoliko korisnik nije voljan predati takve podatke nužne za isporuku paketa tj. dokaz o naručiocu, usluga ili roba neće moći biti izvršena ili uručena.  
  2. Državnim institucijama koje zatraže podatke na uvid zbog neke treće obrade istih ili potrebe za ostvarivanje prava haljineonline.rs zbog nepoštivanja ugovora o pružanju usluga. 

Upotreba kolačića

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju veb-sajt smešta u Vaš kompjuter, tablet ili pametni telefon kako bi zapamtio Vaše ponašanje i personalizovao Vaše onlajn iskustvo prilikom Vaše prve posete sajtu. Kasnije, kada opet otvorite istu veb stranicu, internet pretraživač šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici.

Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu sadržati širok raspon informacija, uključujući i deo ličnih informacija. Te informacije mogu biti sačuvane jedino ukoliko Vi to omogućite – veb stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računaru. Ti podaci mogu uključivati i IP adresu, datum i vreme pristupa, podatke o vrsti računara, operativnog sistema, pretraživaču koji koristite, verzijama programa itd. Pristupom na samu stranicu sajta videćete obaveštenje o korišćenju kolačića koji prikupljaju ove podatke a pritiskom na polje „U redu“ dajete nam dozvolu za prikupljanje tih podataka.

Mi koristimo kolačiće koji su potrebni da Vam omoguće da se krećete po sajtu ili da obezbede neke od osnovnih prisutnih mogućnosti. Kolačiće koristimo i kako bi nam pomogli da poboljšamo performanse našeg veb-sajta, naše marketinške aktivnosti i da poboljšamo Vaše onlajn iskustvo. 

 
Kako isključiti/onemogućiti kolačiće
Ukoliko želite možete da onemogućite skladištenje kolačića na Vaš računar, ali treba da budete svesni da bi blokiranje svih kolačića moglo imati negativan učinak na korišćenje mnogih veb stranica, pa tako i ove. Upotreba kolačića može se kontrolisati i konfigurisati pomoću Vašeg internet pretraživača.
 
Ukoliko želite da izbrišete ili onemogućiti kolačiće na svojem računaru potrebno je ažurirati podešavanja Vašeg internet pretraživača(informacije o načinu brisanja i onemogućavanju kolačića potražite na Vašem pretraživaču odabirom opcije za pomoć).
 
Više informacija i dodatna pojašnjenja u vezi isključivanja kolačića možete pronaći na sledećim veb adresama:
 

Pregled, izmena i brisanje podataka

Nakon registracije, na stranici Moj nalog korisnici mogu da pregledaju ali i izmene svoje lične podatke uključujući i kontakt e-mail adresu i lozinku. Korisnici takođe imaju uvid u istoriju podataka o porudžbinama, što podrazumeva da preko svog korisničkog naloga u svakom trenutku možete ostvariti uvid u svoje, već realizovane porudžbine. 

Pored toga, korisnici u svakom trenutku mogu da zahtevaju i brisanje ličnih podataka, odnosno mogu povući saglasnost za njihovu dalju obradu, slanjem takvog zahteva na adresu elektronske pošte info@haljineonline.rs. Rok čuvanja i upotrebe prikupljenih podataka je trajno, osim u slučaju povlačenja saglasnosti, kada se podaci u celosti brišu. 

Saglasnost i promene uslova

Korišćenje naših servisa podrazumeva saglasnost korisnika sa svim navedenim na ovoj strani, kao i na stranici Uslovi korišćenja. Ovim se obavezujete da ćete se pridržavati svega navedenog, a sve promene uslova postaju važeće tek nakon objavljivanja na ovim stranama. Za sva pitanja u vezi zaštite i načina upotrebe Vaših ličnih podataka možete nas kontaktirati putem email-a na info@haljineonline.rs

Shopping Cart Items

Empty cart

No products in the cart.

Return to Shop
Search for:
X